Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

H εξέγερση στο Βερολίνο το 1953

αναδημοσίευση απο ιντυμιντια 


 
50 χρόνια μετά, ο χαρακτήρας της εξέγερσης και των ταραχωδών συγκεντρώσεων της εργατικής τάξης τον Ιούνιο του 1953, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), κυρίως στο Βερολίνο, παραμένει αμφιλεγόμενος μεταξύ των Μαρξιστών –Λενινιστών. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν μια γνήσια εξέγερση της Γερμανικής εργατικής τάξης. Άλλοι, υποστηρικτές της μετασταλινικής ΕΣΣΔ, ισχυρίζονται ότι ήταν προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών.

Ο Ενβέρ Χότζα για τον Πολ Ποτ

Αυτή [η σινο-αμερικανική ιμπεριαλιστική συμμαχία] είναι προφανής , επίσης, από το γεγονός ότι σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει την Κίνα, η οποία έχει επιτεθεί στο Βιετνάμ, στο ίδιο επίπεδο με το Βιετνάμ, διότι, υποτίθεται, έχει επιτεθεί στην Καμπότζη. Στην Καμπότζη, ο λαός της Καμπότζης, κομμουνιστές και πατριώτες, έχουν εξεγερθεί κατά της βάρβαρης κυβέρνησης του Πολ Ποτ, η οποία δεν ήταν παρά μια ομάδα προβοκατόρων στην υπηρεσία της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης και των κινέζων ρεβιζιονιστων ιδίως, η οποία είχε ως στόχο να δυσφημήσει την ιδέα του σοσιαλισμού στη διεθνή σκηνή.

Η "προσωπολατρία" σαν φαινόμενο στο σοσιαλιστικό κίνημα- Η Σοβιετική ανάλυση

Το παρακατω κειμενο ειναι παρμένο απο τις σοβιετικες πολιτικες εκδοσεις του 1959, και αποτελει μια επισημη αναλυση απο πλευρας του ΚΚΣΕ για το φαινομενο της "προσωπολατριας" οπως το αποκαλεσαν.

Το κειμενο το βάζω για ιστορικους λογους, και θα προσπαθησω να αναρτήσω και αλλα σχετικα, αλλα και μόνο οτι προερχεται απο τους αθλιους οππορτουνες, οι οποιοι φτυνουν εκει που γλυφαν νομιζω δικαιολογει την  οποια επιφυλακτικη σταση απεναντι του. Oχι φυσικα στην ωραια αναλυση της "προσωπολατριας" αλλα στο καταποσο αυτα που αναφερονται, οντως μπορουν να αποδοθουν ως κατηγοριες στον Σταλιν, και κυριως οταν απευθύνται απο τετοιους τυπους.

Η αρχη είναι κομμενη λογω φθοράς της πηγης.

Τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την Πλατφόρμα Γουέμπ και τις εξελίξεις στο ΚΚ ΗΠΑ


Το αρχικο αρθρο του Γουεμπ: : Political affairs.net,A Party of Socialism in the 21st Century: What It Looks Like, Sam Webb: What It Says, and What It Does


Τοποθέτηση του ΚΚΕ για την πλατφόρμα Γουέμπ στο ΚΚ ΗΠΑ
17/04/11 
Αθήνα 5 Απρίλη 2011
Τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την Πλατφόρμα Γουέμπ και τις εξελίξεις στο ΚΚ ΗΠΑ
Προς τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚ ΗΠΑ,
Tους εργάτες που αγωνίζονται στις ΗΠΑ,
Προς τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα,