Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Ενβέρ Χότζα για τον Πολ Ποτ

Αυτή [η σινο-αμερικανική ιμπεριαλιστική συμμαχία] είναι προφανής , επίσης, από το γεγονός ότι σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει την Κίνα, η οποία έχει επιτεθεί στο Βιετνάμ, στο ίδιο επίπεδο με το Βιετνάμ, διότι, υποτίθεται, έχει επιτεθεί στην Καμπότζη. Στην Καμπότζη, ο λαός της Καμπότζης, κομμουνιστές και πατριώτες, έχουν εξεγερθεί κατά της βάρβαρης κυβέρνησης του Πολ Ποτ, η οποία δεν ήταν παρά μια ομάδα προβοκατόρων στην υπηρεσία της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης και των κινέζων ρεβιζιονιστων ιδίως, η οποία είχε ως στόχο να δυσφημήσει την ιδέα του σοσιαλισμού στη διεθνή σκηνή.


Ακόμα και ο πρίγκιπας Σιχανούκ, ο οποίος ήταν φυλακισμένος για σχεδόν τέσσερα χρόνια στη Πνομ Πεν, έχει μιλήσει δημοσίως στον ΟΗΕ για τα εγκλήματα της κυβέρνησης του Πολ Ποτ και την εξόντωση του λαού της Καμπότζης. Η αντιλαϊκή γραμμή αυτού του καθεστώτος έχει επιβεβαιωθεί, επίσης, από το γεγονός ότι η αλβανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, η πρεσβεία μιας χώρας η οποία έχει δώσει στο λαό της Καμπότζης κάθε δυνατή βοήθεια, κρατήθηκε σε απομόνωση, μάλιστα, περικυκλωμένη με αγκαθωτό σύρμα, σαν να ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι άλλες πρεσβείες, επίσης, βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση.

Οι Αλβανοί διπλωμάτες έχουν δει με τα μάτια τους ότι οι πολίτες της Καμπότζης αντιμετωπίζονται απάνθρωπα από την κλίκα του Πολ Ποτ και Γιέγκ Σαρί. Η Πνομ Πεν είχε μετατραπεί σε μια έρημη πόλη, άδεια από ανθρώπους, όπου το φαγητό ήταν δύσκολο να εξασφαλίστει ακόμη και για τους διπλωμάτες, όπου ούτε γιατροί, ούτε ακόμα και ασπιρίνες θα μπορούσα να βρεθούν. Πιστεύουμε ότι ο λαός και οι πατριώτες της Καμπότζης περίμεναν πολύ καιρό για από την ανατροπή αυτής της κλίκας η οποία συνδέεται άμεσα με το Πεκίνο και βρίσκεται στην υπηρεσία του. Οταν οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν στα σύνορα της Καμπότζη με το Βιετνάμ, η άποψη της σοσιαλιστικής Αλβανίας ήταν, και ο κόσμος είναι μάρτυρας σε αυτό, ότι οι διαφωνίες μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών θα πρέπει να επιλυθούν μέσω συνομιλιών και χωρίς την παρέμβαση των κινέζων ή των σοβιετικών σοσιαλιμπεριαλιστών. Αλλά αυτό δεν έγινε. Αντίθετα, η ομάδα του Πολ Ποτ, υποκινούμενη από το Πεκίνο, έφερνε καθημερινά στην Πνομ Πεν ανακοινωθέντα στα οποία ελεγε ότι χιλιάδες Βιετνάμεζοι σκοτώνονταν με επικεφαλής τον στρατό του, στο εδαφος του Βιετνάμ.

Ήταν αρκετά προφανές ότι αυτή η προκλητική και φιλοπόλεμη δραστηριότητα στηρίχθηκε και δειξήχθη για τις επεκτατικές βλέψεις του Ντεγγ Ζιάο Πινγκ, του Χουά Γκουοφέγγ και για λογαριασμό τους. Και γιατί θα πρέπει ο Ντεγγ Ζιάο Πεγγ να μην υποστηρίξει και να μην καλύψει την κλίκα του Πολ Ποτ και του Γιέγγ Σαρι τη στιγμή που έχει αποκαταστήσει όλα τα αποβράσματα της κινεζικής αντίδρασης, όταν έχει επιστρέψει ιδιοκτησία, χρήματα και εξουσία πάνω στις εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια στη μεγάλη αστική τάξη, στούς άντρες της Κουόμινταγκ και σ' όλους τους αντεπαναστάτες, και έχει μετατρέψει την Κίνα σε μια σοσιαλιμπεριαλιστική καπιταλιστική χώρα, όπως το Κόμμα μας την έχει σωστα περιγράψει ; Η αστική τάξη στο Κόμμα και οι αστοί διανοούμενοι βρίσκονται στην εξουσία στην Κίνα. Εκεί αυτό αυτά τα αποβράσματα θεωρούνται η ελίτ, ενώ απαιτούν απο την εργατική τάξη να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει για «εκσυγχρονισμούς». Ήταν ακριβώς αυτοί οι καπιταλιστές, η κλίκα του Ντενγκ Ζιάο Πινγκ και Σία, που κράτησε τον Πολ Ποτ στην εξουσία της Καμπότζης και τώρα, που ανατράπηκε, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον επαναφέρουν. Η κινεζική ηγεσία προσπαθεί να καλύψει την επιθετική πράξη που ανέλαβαν εναντίον του Βιετνάμ με το παράλογο επιχείρημα ότι το Βιετνάμ επιδιώκει «μικρής κλίμακας ηγεμονία», νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα συγχωρεθεί για την κινεζική ηγεμονία μεγάλης κλίμακας.

Αλλά το ερώτημα πρέπει να τεθεί: Γιατί οι κινέζοι ιμπεριαλιστές έχουν δήθεν το δικαίωμα να υπερασπιστούντην βάρβαρη φασιστική ομάδα του Πολ Ποτ, και το Βιετνάμ δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει τους επαναστάτες και το λαό της Καμπότζης για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας; Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει επισήμως και δημοσίως απορρίψει τον κινεζικό ισχυρισμό ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει μια Ινδοκινεζική ομοσπονδία και έχει δηλώσει ότι το Βιετνάμ θέλει τους λαούς της ζώνης αυτής να ζουν με ελευθερία, φιλία και ανεξαρτησία, ο καθένας στη χώρα του.


- Eνβέρ Χότζα. 
Απόσπασμα απο το αρθρο “Η Κινεζική Ηγεσία με επικεφαλής τον Deng Xiaoping ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση κατά του Βιετνάμ”, από την εφημερίδα "Ζέρι ι Ποπουλίτ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: